Probleembeschrijving

Vanaf het najaar is er op de spachtelputz tegen de buitenmuur in de woonkamer en op het plafond een lichtgroene waas hier en daar zichtbaar. Aanvankelijk gaat het om enkele kleine plekken. Vervolgens breidt het zich steeds verder uit. In de zomermaanden is de lichtgroene waas verdwenen. Omdat gedacht werd aan optrekkend vocht zijn er in het buitenspouwblad droogstenen van het systeem Schrijver aangebracht. Dit heeft evenwel niet geholpen.

Vraagstelling

De bewoners zijn voornemens om de woonkamer uit te breiden. Daarom willen ze weten wat de oorzaak van de groene waas is.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat het hier gaat om de Aspergillus restictus.

aspergillus-restrictus

De groene verkleuring is in september nog nauwelijks te zien.

 


Reacties

Groene waas in de winter — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het beantwoorden van vragen op de website is een gratis service die verleend wordt als er tijd voor is. En past in de doelstelling van de website, het geven van voorlichting. Reacties/vragen worden dan ook pas na moderatie geplaatst. En zijn daarna voor iedereen te lezen.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>