Probleembeschrijving

In mooie rustige straat op korte afstand van een doorgaande weg hebben twee zakenvrouwen een voormalige groentewinkel gekocht. De winkel was nog gebouwd in de periode dat spouwmuren nog niet gebruikelijk waren. Daar de vrouwen hier cursussen wilden geven, werd de binnenzijde ingrijpend verbouwd.

Vanwege de energiebesparing en het comfort werd er voor de zijgevel een geïsoleerde voorzetwand geplaatst. Volgens de regels van de kunst was deze voorzien van een damprem.

Daar de cursisten langs de achterzijde bij de nieuwe entree het pand binnenkomen, moest de zijgevel opgeknapd worden. Deze zag er na al die jaren van kratten tegen de gevel er niet meer fraai uit. Deze werd daarom geschilderd. De schilder had goed zijn best gedaan en het schilderwerk zag er prima uit.

Na 3 jaar kwamen een “soort draden” op de muur te voorschijn. Deze bleken ook onder het tapijt te zitten  en lijken vanachter de voorzetwand te komen. De aannemer die de verbouwing gedaan had, werd erbij geroepen. Nadat een gat in de voorzetwand gemaakt was, bleek het houten regelwerk grotendeels vergaand te zijn.

Vraagstelling

Daar de aannemer van mening was dat het niet aan zijn werk lag, was de vraag wat de oorzaak was de groei van de zwam in de voorzetwand.

voorzetwand_weg

De weggevreten voorzetwand

geschilderde_muur

De goed in de verf zittende buitenmuur

 


Reacties

Voorzetwand opgegeten — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het beantwoorden van vragen op de website is een gratis service die verleend wordt als er tijd voor is. En past in de doelstelling van de website, het geven van voorlichting. Reacties/vragen worden dan ook pas na moderatie geplaatst. En zijn daarna voor iedereen te lezen.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>