Probleembeschrijving

Van een voormalige boerderij is de deel verbouwd tot woonkamer. Hiervoor zijn de  oude poorten vervangen door openslaande deuren. De oude vloer was geheel verwijderd en vervangen door een betonvloer met daarop aan de bovenzijde isolatieplaten. Daarop was op een folie een cementdekvloer gestort. Voor de bedekking was gekozen voor hardhouten planken met een dikte van ongeveer 2,5 cm.

Het peil van de bestrating tegen de gevel was zo hoog gekozen dat bijna drempeloos van binnen naar buiten gelopen kon worden. Tussen de bestrating en de houten onderdorpels van de deurkozijnen was fijn grind aangebracht. Het maaiveld liep enigzins af in de richting van de woning.

Na enige bleek dat het parket op enkele plaatsen krom trok. Daar bij de muren nog voldoende ruimte over was, was de conclusie dat het kromtrekken van de planken niet veroorzaakt werd door het normale uitzetten en krimpen van de houten vloer.

Vraagstelling

Door de eigenaar is gevraagd wat de oorzaak van het kromtrekken van de houten vloer was en welke maatregel er genomen moeten worden om het probleem op te lossen.

dorpel_2

Een beitel kon zonder enige moeite met de stompe zijde onder de houten onderdorpel geduwd worden.

dorpel_1

Het uiteinde van de beitel (rood) aan de andere kant van de onderdorpel. Niet verwonderlijk dat het water naar binnen onder de cementdekvloer stroomde.


Reacties

Het water liep zo onder de parketvloer — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het beantwoorden van vragen op de website is een gratis service die verleend wordt als er tijd voor is. En past in de doelstelling van de website, het geven van voorlichting. Reacties/vragen worden dan ook pas na moderatie geplaatst. En zijn daarna voor iedereen te lezen.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>