Probleembeschrijving

Aan de rand van een nieuwbouw is een vrijstaande woning in 2 lagen gebouwd. Tegen 1 van de gevels is een houten balkon aangebracht dat tevens dient als zonwering voor de begaande grond. Deze gevel is geheel in hout opgetrokken.

Als het regent, ontstaan er soms aan de binnenzijde van de kozijnen waterplaatsen. Soms is het zoveel dat er ook plassen op de tegelvloer komen te staan. Het gebeurt niet bij elke regenbui maar gemiddeld toch enkele keren per maand. Daar het huis nieuw gebouwd is, willen de bewoners een oplossing voor het probleem. De aannemer heeft aan enkele malen naden opnieuw afgekit maar zonder resultaat. Voor de aannemer is het niet duidelijk waardoor het probleem veroorzaakt wordt.

Vraagstelling

Door de bewoners is, behalve het vaststellen van de oorzaak van de lekkages en het opstellen van de maatregelen,  gevraagd om aan te gegeven of er sprake was van een bouwfout waarvoor de aannemer aansprakelijk gesteld kan worden.

lekkende_kozijnen

Water aan de verkeerde kant van het kozijn.


Reacties

Water aan de verkeerde kant van het kozijn — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het beantwoorden van vragen op de website is een gratis service die verleend wordt als er tijd voor is. En past in de doelstelling van de website, het geven van voorlichting. Reacties/vragen worden dan ook pas na moderatie geplaatst. En zijn daarna voor iedereen te lezen.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>