Nieuwe motor achter de website
De eerste versie van de website was helemaal met de hand in html-code gebouwd. Leuk leerproces maar alles behalve onderhoudsvriendelijk. Dit jaar na het succes met de website voor mijn hobby besloten om ook deze website om te zetten naar WordPress.
De conversie van de oude naar de WordPress-site had ik uitbesteed aan iemand met redelijk wat ervaring en een goede naam. Helaas vertilde deze zich eraan en stak in zijn kop in het zand. Kortom het was een fiasco. Behalve dat dit een enorme vertraging betekende, hield het ook in dat ik zelf moest duiken in de eindeloze mogelijkheden die WordPress en het thema Weaverii Pro dat ik gebruik, biedt. Een ruwe schatting is dat er ongeveer 1.200 instellingen zijn.
Vanavond heb ik de conversie inclusief het aanvullen van het incomplete artikel over statische elektriciteit kunnen afronden. En is de nieuwe site “live” gegaan. Rest de volgende uitdaging:
- regelmatig actuele berichten plaatsen
- hoofdstukken uit het nog niet gepubliceerde boek “Injecteren van metselwerk tegen capillair vochttransport, achtergronden, succesfactoren, knelpunten”.
Een samenvatting van het laatste is hier te lezen >>>. De bijbehorende presentatie staat hier.
Gefeliciteerd met je nieuwe site, ben benieuwd naar je wordpress ervaringen en je artikelen (nieuw en oud). Menno
Ik heb de “oude” website niet gekend maar nu ziet het er in elk geval prima uit en met WP laten nieuwe bijdragen zich inderdaad gemakkelijk toevoegen.
Merci voor de professionele, onpartijdige informatie waar veel huiseigenaren hun voordeel mee kunnen doen.
Sinds enkele jaren ben ik eigenaar van een vakantiewoning waar ik alleen de wintermaanden verblijf. Zoals ik gewend was te doen heb ik direct de kruipruimte-ventilatieroosters afgesloten. Wat me opviel was dat ik de enige was op een park met bijna 150 huisjes. Met de informatie op uw website zal ik de technische commissie van de VVE adviseren om de kruipruimteventilatie van alle huisjes op het park af te sluiten.
Blijft nog een vraag over. Is het wijs om de afsluiting in de zomer in stand te houden ? De kruipruimte heeft dan een lagere temperatuur dan de buitenlucht en de woning. Ik denk dat permanente afsluiting zowel ‘s zomers als ‘s winters energie bespaard om de woning te koelen dan wel te verwarmen.
Of het zin om de kruipruimte wel of niet in de zomer te ventileren om een “koelend effect” te krijgen, hangt af van de temperatuur van de kruipruimte na de winter. Deze temperatuur wordt bepaald door een aantal factoren:
Gemiddelde temperatuur in het vakantiehuisje tijdens het stookseizoen;
De isolatie van de begane grondvloer;
De ventilatie van de kruipruimte.
Dit maakt het moeilijk om te voorspellen wat de temperatuur in de kruipruimte na de winter zal zijn. Vanaf het voorjaar stijgt de temperatuur in de kruipruimte geleidelijk. De snelheid waarmee dit gebeurd hangt af van de ventilatie van de kruipruimte.
Naar mijn inschatting is het temperatuurverschil tussen kruipruimte en het vakantiehuisje in de zomer te gering om een “koelend effect” van de begane grondvloer te krijgen.