Reacties

Nieuwe motor achter de website — 3 reacties

 1. Ik heb de “oude” website niet gekend maar nu ziet het er in elk geval prima uit en met WP laten nieuwe bijdragen zich inderdaad gemakkelijk toevoegen.
  Merci voor de professionele, onpartijdige informatie waar veel huiseigenaren hun voordeel mee kunnen doen.

  Sinds enkele jaren ben ik eigenaar van een vakantiewoning waar ik alleen de wintermaanden verblijf. Zoals ik gewend was te doen heb ik direct de kruipruimte-ventilatieroosters afgesloten. Wat me opviel was dat ik de enige was op een park met bijna 150 huisjes. Met de informatie op uw website zal ik de technische commissie van de VVE adviseren om de kruipruimteventilatie van alle huisjes op het park af te sluiten.
  Blijft nog een vraag over. Is het wijs om de afsluiting in de zomer in stand te houden ? De kruipruimte heeft dan een lagere temperatuur dan de buitenlucht en de woning. Ik denk dat permanente afsluiting zowel ‘s zomers als ‘s winters energie bespaard om de woning te koelen dan wel te verwarmen.

  • Of het zin om de kruipruimte wel of niet in de zomer te ventileren om een “koelend effect” te krijgen, hangt af van de temperatuur van de kruipruimte na de winter. Deze temperatuur wordt bepaald door een aantal factoren:
   Gemiddelde temperatuur in het vakantiehuisje tijdens het stookseizoen;
   De isolatie van de begane grondvloer;
   De ventilatie van de kruipruimte.

   Dit maakt het moeilijk om te voorspellen wat de temperatuur in de kruipruimte na de winter zal zijn. Vanaf het voorjaar stijgt de temperatuur in de kruipruimte geleidelijk. De snelheid waarmee dit gebeurd hangt af van de ventilatie van de kruipruimte.

   Naar mijn inschatting is het temperatuurverschil tussen kruipruimte en het vakantiehuisje in de zomer te gering om een “koelend effect” van de begane grondvloer te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het beantwoorden van vragen op de website is een gratis service die verleend wordt als er tijd voor is. En past in de doelstelling van de website, het geven van voorlichting. Reacties/vragen worden dan ook pas na moderatie geplaatst. En zijn daarna voor iedereen te lezen.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>