Probleembeschrijving

Op steeds meer plaatsen in het klaslokaal voor groep 1 -2 groeiden de schimmels. Het schoolgebouw stamde uit de jaren 50. Het was voorzien van een kruipruimte waarin ook alle leidingen lopen. Enkele jaren terug waren de kozijnen van de school vervangen door geïsoleerde kunststofkozijnen.

Het klaslokaal met de schimmelgroei lag op de begane grond. In het lokaal was een jaar geleden een aanrechtblok geplaatst. Sindsdien waren er vochtproblemen. Vochtvreters in het aanrechtblok hadden geen effect. Na korte tijd groeide zelfs daarop de schimmels.

Er was contact opgenomen met de gemeente en die had geadviseerd om meer te ventileren. Zo stonden nu tijdens alle pauze’s de ramen en de deur tegen elkaar op. De schimmelgroei was hierdoor niet minder geworden maar had zelfs toegenomen. Er was inmiddels niet meer tegenaan te poetsen.

Vraagstelling

De vraag van de schooldirecteur was simpel; los het probleem want ik krijg teveel opmerkingen van ouders.

schimmels_in_school

Schimmelgroei tegen de wand naast het aanrechtblok

 


Reacties

Ventileren verergerde de schimmelgroei — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het beantwoorden van vragen op de website is een gratis service die verleend wordt als er tijd voor is. En past in de doelstelling van de website, het geven van voorlichting. Reacties/vragen worden dan ook pas na moderatie geplaatst. En zijn daarna voor iedereen te lezen.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>